Skip to main content

Predik het Woord, doe het werk van een evangelist

Actueel nieuws Goed Nieuws Bediening

Nieuws

Actueel nieuws

Van totale armoede naar overvloedige rijkdom

08 februari 2024

Er waren vier melaatsen die niet meer in de stad mochten wonen en stervende waren. Binnen in de stad Samaria heerste ook een vreselijke hongersnood. Maar toen deze melaatsen naar het kamp van de Syriërs gingen werden ze zeer verrast. Ineens waren ze gigantisch rijk. Dit is een prachtig beeld van het Evangelie. Klik hier om deze preek te bekijken/beluisteren. 

Financiën 2023

07 november 2023

In deze laatste maanden van het jaar hebben we nog een behoorlijke achterstand in te lopen wat betreft de financiën. Indien u nog ruimte heeft in de besteding van uw giften, en u wilt helpen om dit werk in stand te houden, klik hier voor meer informatie over geven. Giften voor Goed Nieuws Bediening kunt u aftrekken van uw belastbaar inkomen. Heel hartelijk dank voor uw hulp! Daardoor kunnen wij ons geheel wijden aan de verkondiging van het evangelie. 

U kunt zich hier abonneren op onze nieuwsbrief die wij vier keer per jaar versturen.

 

Preken bekijken zonder reclame

30 juni 2023

Youtube voegt helaas reclames toe aan de preken die op ons Youtube-kanaal staan. Wij krijgen reacties van mensen die kijken/luisteren daarover, dat dat heel vervelend is. Wanneer de preken echter rechtstreeks vanaf deze website bekeken worden zitten er geen reclames tussen. Hier vindt u het overzicht van de preken

Op bezoek bij Oscar Lohuis

29 juni 2023

Oscar kreeg bezoek op de plek waar hij vaak zit om te lezen, schrijven en in de stilte te zijn. Hij werd gevraagd om iets over zichzelf te vertellen. Het gesprek ging over zijn achtergrond, zijn bekering en de duidelijke roeping die hij van God kreeg om dienaar van het evangelie te worden. Bekijk hier de opname dat ervan gemaakt werd. 

Fonds voor weduwen van geestelijk werkers in India

22 juni 2023

De afgelopen jaren ben ik diverse keer in India geweest en is mijn contact met o.a. de CAMA-kerken daar gegroeid. 

Tijdens mijn reis van 2019 heb ik ook een midweek doorgebracht op een Bijbelschool die een heel eind van Mumbai vandaan ligt. De directeur van deze school, Sanjay, kwam mij ophalen in Mumbai. Op zondagmorgen was hij daar aangekomen en zondagavond hebben we de nachttrein genomen, waardoor we maandagmorgen vroeg aankwamen bij de Bijbelschool. Gelijk vroeg hij mij om die morgen les te geven. Van tevoren was mij dat niet gevraagd, maar ik vond het fijn om te doen. Uiteindelijk heeft hij mij vier dagen lang vijf uur per dag tot de hele school laten spreken. Hij vertaalde mij de hele tijd en we werden samen rijk gezegend door Gods Woord. 

In die week heb ik Sanjay en zijn gezin goed leren kennen. Ik raakte onder de indruk van zowel zijn capaciteiten als ook zijn persoonlijke toewijding aan de Heere. Een paar weken eerder had hij te maken gekregen met fysieke vervolging. Als gevolg van evangelisatiewerk in de omgeving (onder zijn leiding) zijn er enkele gemeenten in omliggende dorpen ontstaan. Hij had op een zondagmiddag bij een van die gemeenten gepreekt, toen ze daarna nog even in de woonkamer van het huis met zes mensen iets zaten te drinken. Plotseling stormden bijna twintig mannen de woonkamer binnen en begonnen de boel kort en klein te slaan. Op het hoofd van Sanjay sloegen ze een stoel kapot. Een andere man werd zo hard tegen de muur gegooid dat dat hij buiten bewustzijn raakte. Toen ze dat zagen gingen ze weer weg, omdat ze zich afvroegen of ze hem ernstige schade hadden toegebracht. Buiten stonden nog honderd andere radicale Hindoes die woedend waren op de christenen. Sanjay vertelde mij dit en zei dat het hem verblijd had dat hij waardig geacht was omwille van de Naam van Jezus schandelijk behandeld te worden (net als in Handelingen 5:41). 

Die week op de Bijbelschool was bijzonder en ik kreeg vertrouwen in de toekomst van deze school, met name omdat ik vertrouwen kreeg in Sanjay. Zijn vrouw en kinderen deden ook volop mee aan allerlei activiteiten en ik zag dat de liefde van Jezus regeerde in hun harten. Toen de coronaepidemie uitbrak moest na verloop van tijd de Bijbelschool zijn deuren sluiten voor de studenten. Later sprak ik Sanjay weer en hij vertelde mij hoe moeilijk hij dat vond. Maar ook vertelde hij mij dat hij zich geleid voelde om te gaan wandelen langs dorpen in de omgeving, soms dagenlang, om te bidden voor de mensen in die dorpen. Hij maakte maanden lang gebedswandelingen in de omgeving, uit bewogenheid voor de vele mensen op het platteland van India die nog nooit het evangelie hebben gehoord. 

In maart van dit jaar kreeg ik een foto toegestuurd van een andere broeder die ik heb leren kennen, een afgestudeerde van deze Bijbelschool. Op die foto zag ik Sanjay liggen op een bed, met een zuurstofmasker over zijn mond. Ik kreeg te horen dat Sanjay corona had opgelopen. De week daarna kreeg ik een bericht van zijn zoon, dat Sanjay in kritieke toestand was terecht gekomen. Weer een week later kwam het bericht binnen dat Sanjay was overleden vanwege corona. De afscheidsdienst en de begrafenis (gelijk dezelfde dag) heb ik live via Facebook kunnen volgen. Het deed en doet mij veel verdriet dat hij niet meer onder ons is. Sanjay is 52 geworden en drie zijn kinderen waren toen tussen de 13 en de 23. 

Ik heb  contact opgenomen met zijn vrouw en kinderen. Met name zijn oudste dochter spreekt heel goed Engels en ze heeft mij veel verteld over hoe het gegaan is en over hun huidige situatie. Het komt erop neer dat zij geen bron van inkomen meer hebben nu hun man/vader is overleden. Het bestuur van de school betaalt hen niet meer door. 

Daarmee ben ik persoonlijk geconfronteerd met een speciale nood in het leven van een in rouw gedompeld gezin dat ik persoonlijk heb leren kennen en ben gaan waarderen. Ik voel mij geroepen te proberen hier iets aan te doen. 

In overleg met het bestuur van Stichting Witte Velden in de Donkere Wereld is er besloten een apart fonds op te richten voor deze nood in India. Mijn vraag aan u is of u eenmalig of voorlopig maandelijks iets zou willen bijdragen aan dit fonds, zodat we dit gezin kunnen helpen? Inmiddels wordt dit fonds ook gebruikt voor andere weduwen van geestelijk werkers in India (die vaak geen inkomen meer hebben als hun man overlijdt) of de noden van andere broeders en zusters daar. De armoede en de nood onder geestelijk werkers daar is vaak groot. 

Als we allemaal een klein beetje geven kunnen we veel doen, ook omdat ons geld daar in verhouding veel waard is. Mag ik rekenen op uw hulp ten behoeve van deze lieve mensen, dienaren van de Heere, onze God? 

U kunt u uw gift overmaken op IBAN NL89 INGB 0001 4851 37 t.n.v. Stichting Witte Velden o.v.v. 14 India / GNBplus uw postcode en huisnummer. 

Uitzendingen op Family7 met Oscar

16 juni 2023

Van april tot en met juni 2023 zijn er op het christelijke televisiekanaal Family7 tien uitzendingen geweest met ds. Oscar Lohuis, waarin zijn boek Zien en Leven is behandeld. Deze studies gaan over geestelijke vernieuwing door het evangelie en zijn al velen tot bemoediging en zegen geweest. Via deze link kunt u gratis de eerste aflevering bekijken. Ook stond er een artikel in het blad van Family7 over deze serie, wat u hier kunt lezen. Het boek is inmiddels voor de derde keer gedrukt en al meer dan 5000 exemplaren zijn ervan verkocht. Het boek kunt u hier bestellen